Fundació Adis: Un equip solidari per la integració social i laboral de persones amb discapacitat a la Cerdanya
Fundació Adis es una organització sense ànim de lucre que promou la inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat i risc d’exclusió social
MISSIÓ
Volem aconseguir la integració social i laboral de les persones més vulnerables de la Cerdanya, fomentant la seva autonomia personal i generant creixement per a tothom.
Acompanyem i donem suport a les persones més vulnerables (persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social i gent gran) així com a les seves famílies i al territori mitjançant diversos serveis:
VISIÓ
Mantenir i millorar la gestió de la llar-residencia “Rosa Soler” per a persones amb discapacitat.
Afavorir la integració laboral de les persones amb discapacitat i les persones amb Risc d’Exclusió Social.
Millorar la qualitat de vida i el benestar emocional de les persones grans.
Mantenir i ampliar l’ús del “Local” de la Fundació ADIS per a les persones amb discapacitat així com fomentar la utilització del “Local” per part d’altres entitats o persones, amb funció social i sense ànim de lucre.
Col·laborar amb altres entitats de la comarca i participar en activitats que afavoreixin la integració social de les persones amb discapacitat i les persones amb Risc d’Exclusió Social.
Contribuir a la eliminació de les barreres arquitectòniques a la comarca.
VALORS
Honestedat:
Per oferir el millor de nosaltres.
Integració:
Per a compartir tot amb tothom.
Respecte-Tolerància:
Perquè la diferència i les altres opcions també són vàlides.
Generositat:
Perquè donar é rebre.
Sensibilitat:
Per poder tractar als altres de forma holística (plena).
Acceptació:
Perquè de tot i tothom podem aprendre i compartir.
Humilitat:
Perquè ningú és més que ningú.
LA NOSTRA HISTÒRIA
Josep Peitx i la Rosa Soler van embarcar uns quants amics amb aquell entusiasme que els caracteritzava i van fundar la Fundació ADIS, amb l’objectiu de millorar la vida de les persones amb discapacitat a la Cerdanya. El suport local i institucional ha estat clau en aquesta meravellosa aventura.
Des dels modestos inicis al costat de Correus, la Fundació ha crescut i evolucionat. La Tere Contreras va donar vida al nostre logo, i amb la generositat de la Mariàngels Ranz, vam iniciar projectes com la Llar Residència Rosa Soler i Incorpora’m, una iniciativa d’inserció laboral.
Molt present a la memòria del Josep i la Sita, en Rafa Villena va prendre la presidència, mantenint viva la seva energia. Gràcies a la generosa donació de Mariàngels, continuem amb el nostre compromís en la promoció de la integració social, l’emergència social i el suport a la inserció laboral.
Temps després obrim l’Espai Obert ADIS, un punt de referència que ofereix suport a la gent gran, promocionant el seu benestar diari i mantenint les seves facultats.
A dia d’avui, amb un equip de 33 persones, el Grup Social ADIS continua dedicat a millorar les vides dels nostres usuaris.
EL PATRONAT
President
Rafael Villena Romero
Vice-presidenta
Carmen Moreno Reyes
Tresorer
Ramon Solà Sanchez
Vocal
Maryse Riu Grau
Secretari
Jordi Segarra i Aparicio
PREMIS I RECONEIXEMENTS
PREMI CERDÀ
La Fundació ADIS ha estat guardonada amb el Premi Cerdà de l’any 2002.
UNA POMA PER LA VIDA
“Una Poma per la Vida” 2003 i 2004: Primer premi pel Grup d’Esclerosi Múltiple de La Cerdanya
PROCURA-SOLIDARI
Guardó 2018 del premi Premi Procura-Solidari del Col·legi de Procuradors de Catalunya.
ELS VOLUNTARIS
En els seus inicis (2002) quan la Fundacio estava orientada a l’àmbit del lleure es van realitzar una gran nombre d’activitats lúdiques socials, culturals i esportives en la que hi van participar un gran nombre de voluntaris que animaven tallers (teatre, ball, plàstica), sortides a la muntanya o visites culturals i activitats esportives (Special Olympics).
El món ha anat canviant i la Fundació ADIS també.
En els darrers anys l’atenció social especialitzada ha requerit que s’incorporés a la Fundació personal especialitzat en àmbits com: residencial, suport a segona infància, atenció a gent gran…. Amb la qual cosa el nombre de persones voluntàries que participen en les activitats de la fundació ha minvat notablement.
Seguim necessitant voluntaris per acompanyament a les sortides i activitats en la natura, animació de tallers (teatre, idiomes, informàtica) animació d’activitats expressives i creatives (plàstica, ball-dansa), guía d’activitats culturals (visites guiades acuitats, viles, patrimoni cultural)…Qualsevol aportació que com a voluntària pugueu fer, en aquests àmbits o en altres en el que creieu que podeu compartir amb altres persones la vostra experiència i els vostres coneixements, serà benvinguda.
No dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.